Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Ahoj děti,
moc jste mi chyběly, celý rok jsem na vás rád vzpomínal, a abych vás potěšil, tak jsem se celý rok pilně učil psát a číst, abych byl jako vy, školáci a také abych mohl Beruškám ve školce i já přečíst pohádku před spaním. Letní prázdniny jsem opět strávil s pohádkovými kamarády na hradech a zámcích a letos jsem jich viděl opravdu hodně. Kokořín i Libochovice, Sychrov, Dětenice, Hrubou Skálu, Pecku, Chlumec nad Cidlinou, Valdštejn a mnoho dalších. Létal jsem sem a tam, abych to všechno stihl a co nejvíce dětí potěšil. Často jsem měl moje křídla unavená, ale celou tu dobu jsem věděl, že na závěr mě čeká sladký odpočinek, a nemohl jsem se dočkat.

Rok uběhl jako voda a moje dobrodružství při cestě domů z prázdninových, pohádkových hradů jsem završil jako vloni návštěvou u vás, děti :-). Protože jste se ke mně v loňském roce moc pěkně chovaly a moje bolístky uzdravily, připravil jsem si pro vás za odměnu dračí pohádky, dračí soutěže a drakiádu. 
A děti víte, na co se nejvíce těším? Až zase vyrobíte moje kamarády létající draky, barevné, veliké, strašidelné, ale všechny moc krásné! A nebe se bude mihotat barevnými dračími ocásky ;-).
Já jsem si pro vás přinesl dárek na památku a pro štěstí, aby vám to všem ve škole hezky psalo a žádné chyby se vám do slovíček nepletly. Speciálně pro vás jsem vyrobil barevné, čarovné tužky, a abyste věřily, že opravdu jsem se psát naučil, tak jsem vám tužky žhavým drápkem podepsal! Pro váš lepší školní rozjezd jsem připravil úkol plný chyb. Dokážete najít chyby a pokusit se ke každému písmenku najít správný obrázek? Možná, že je tam jeden chyták ;-).

Těším se na dračí setkání s vámi a přeji všem dětem šťastný školní rok, mnoho zážitků a jedniček
Váš kamarád drak Mraklák 
Naďa Rossi &Vendula Zunová

Print Friendly, PDF & Email