Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Na svátek všech dušiček jsme se s Beruškami a jejich rodiči vydali na strašidelnou stopovanou plnou dušičkového napětí. Hned v začátku si Berušky musely obkreslit mapu, která je měla dovést až Dubínkovi a Dubáčkovi. Cestou ovšem nesměly vynechat ani jedno strašidelné zvířátko🙂 Už proto, aby se dozvěděly spoustu nových zajímavostí.

Prvního jsme všichni pak potkali ve stromě svítivého netopýra, a protože nespal a neodpočíval, jeho postoj byl hlavou nahoru a krásně jsme si s ním popovídali. Třeba i o tom, že když má v bříšku malého netopýrka a má málo jídla a je třeba zima, může malého netopýrka nechat v bříšku jak dlouho potřebuje a počkat na lepší podmínky. To jsme skoro nikdo nevěděl. V domečku krysy jsme se naučili třídit odpad, aby u nás právě ty krysy nebyly. U vodárny – kde se vzala, tu se vzala – z křoví vylétla moucha. A nebyla to obyčejná moucha, úplná masařka. Za úkol jsme ji měli zaplácnout plácačkou – a byla to dřina 🙂. Nakonec jsme se dozvěděli, že taková moucha létá pouze 8 km v hodině. U kočiček jsme se mohli napít mléka z mističky, abychom zjistili, že to není žádná legrace, a už také víme, proč mají kočičky tak ostrý jazýček. Po zdolání obrovského kopce k Fíďovi na nás čekal vlk s vánoční výzdobou 🙂. Mazaný vlk se schovával do poslední chvíle za jeho krásně ozdobený domeček, který jako perníky u baby Ježibaby lákal děti vlézt dovnitř. Když jsme zalezli, zavřel nás 🙂 a málem nás sežral 🙂. My jsme se nedali 😉, vlka jsme nepustili a tím jsme se zachránili. A jako poslední na nás čekal obrovský křižák, který nám zkřížil cestu na konci lesa. Nebyl to jen tak obyčejný pavouček, žádná Johana z dlouhýma nohama, ale pavouk z ciziny, který se nebojí vzít si k obědu třeba hada, ptáka nebo i krysu😉. Na konci cesty už nás vyhlíželi Dubínek s Dubáčkem, kteří si pro nás připravili milé dárečky, které jsme si museli sami najít😉. Vše se opravdu moc pěkně vydařilo a tím bych nejen za všechny Berušky chtěla moc poděkovat všem, kteří nám moc pomohli 🙂.

DĚKUJEME zvířátkům za krásné představení, děkujeme maminkám, které napekly závěrečné pohoštění, děkujeme pomocníkům, kteří nám pomohli stopovanou připravit, děkujeme dobré duši za dárečky a děkujeme všem, kteří přispěli do pokladničky, aby takovéto hrátky mohly pokračovat i nadále🙂. Už v pátek se na vás těšíme spolu se svatým Martinem…

Print Friendly, PDF & Email