Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

V pátek 24. 9. jsme opět po roce vyrazili na Kozákov, kde jsme se zúčastnili akce Pedagogicko-psychologické poradny Semily s názvem „V labyrintu vztahů“.

Na pěti stanovištích děti plnily zadané úkoly a povídaly si o nich s lektory. Například na základě daných vět měly určit zda jde o žalování, oznámení nebo tajemství a jestli tajemství umí udržet. Podle fotografií měly určit, co si o dané osobě myslí (herec, politik, vrah, modelka…). Poznaly z toho, že ne vždy mohou dát na první dojem, že je vždy potřeba člověka lépe poznat. U jiného stanoviště měly napsat jaký je jejich učitel, učitelka. Nebo měly i na sobě zakusit, jaké je to žít s nějakým hendikepem, např. jak se orientují slepí lidé. Na stanovišti „Já a moje tělo“ si povídaly o tom, jak znají své tělo, kde se jich mohou a kde se jich nemohou dotýkat cizí lidé, co jim je a není příjemné, jak dát najevo, když se jim něco nelíbí.

Po splnění úkolů jsme si dali oběd, který jsme měli s sebou od paní kuchařek a vydali jsme se kolem Radostné studánky zpátky ke škole. Počasí nám tentokrát přálo, i když na vrcholu Kozákova pěkně fučelo, a tak jsme si výlet užili a dorazili jsme dostatečně unaveni 🙂

Print Friendly, PDF & Email