Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

V pondělí 21.11. se Berušky i Ještěrky zúčastnily programu Bezpečný pes. Přijela k nám velmi milá cvičitelka psů Kačka se svým skvěle vycvičeným psem Guccim.

Program byl zaměřen na zásady bezpečnosti při kontaktu se psy. Děti se naučily rozpoznat řeč psího těla a varovné signály. Naučily se, jakým způsobem se psímu napadení bránit a také jak mu zcela předejít. Děti byly aktivní a pohotově reagovaly na otázky. Vyzkoušely si různé situace, ve kterých se naučily, jak se mají zachovat k cizím i vlastním pejskům. Je vidět, že se mezi pejsky pohybují, protože ve většině případech věděly, jak se zachovat.

Děti se nebály s pejskem seznámit, nechaly si očichat ruku a poté si Gucciho pohladily. Všechny děti se pejskovi líbily natolik, že stále vrtěl ocasem a užíval si jejich hlazení. Nakonec jsme vyzkoušeli, jestli si děti pamatují, jak se mají zachovat, když potkají vzteklého psa. Děti ukázkově předvedly schoulení v kleku a krytí krku.

Tak už víme, jak se k pejskům chovat a v nejhorším, jak se před nimi bránit, ale doufáme, že žádného vzteklého psa nepotkáme.

 

Print Friendly, PDF & Email