Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Ve středu jsme za slunečného počasí sešli na školní zahradě, kde proběhla netradiční besídka ke Dni matek.

Na začátku jsme rodiče přivítali v altánu, kde Berušky pro maminky zazpívaly svoji nejoblíbenější písničku Tři citrónky. Holčičky z Ještěrek hned v zápětí vystoupily s písní Cib, cib, cibulenka, dále je kluci doplnili písní Nepudu domů a nakonec Ještěrky společně zazpívaly maminkovskou písničku Dáreček. Po vystoupení děti předaly maminkám dárky, které pro ně s láskou vyráběly. Maminky dostaly poukázky a relaxační odpoledne mohlo začít.

Při návštěvě kadeřnického salonu děti pečovaly o maminčiny vlasy. Myly je, fénovaly, česaly a tvořily netradiční účesy. Některé děti měly zajímavé postupy, například nejdříve tvořily účes a až poté vlasy umyly. Tak či tak maminky vypadaly skvěle!

V kosmetickém saloně děti maminkám lakovaly nehty. Při nanášení laku se soustředily, ale občas přece jenom přetáhly i mimo nehet. To ale ničemu nevadilo, protože z manikúry odcházely maminky s krásně barevnými nehty.

Ve výtvarném ateliéru malovaly děti na opravdických malířských stojanech portréty svých maminek. Poslední poukázka byla na občerstvení, které bylo připravené v altánu. Na maminky čekali jak sladké, tak slané dobroty, kafíčko, čaj a hlavně pomazánky, které pro ně připravily jejich ratolesti.

Doufáme, že maminky domů odcházely zrelaxované a spokojené. A také, že děti budou o maminky pečovat i nadále.

Print Friendly, PDF & Email