Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

S příchodem podzimu se urodilo spousta jablek, a tak jsme se rozhodli, že upečeme oblíbený moučník – jablečný štrůdl. Z dětí se náhle stali pekaři a pekařky, kteří vyměnili pastelky, nůžky a štětce za škrabky a struhadla a práce mohla začít. Děti se rozdělily do pěti skupinek. Každá skupinka měla jiné nároky na to, co má jejich štrůdl obsahovat.  Bez hrozinek či s hrozinkami, bez oříšků nebo s oříšky, s oříšky i s hrozinkami nebo bez hrozinek i bez oříšků. 😀 Chápete to? Já ne. 🤣 Nejprve si připravily listové těsto (už bylo vyválené), oloupaly a nastrouhaly jablíčka, ochutily cukrem a skořicí. Někdo přidal i hrozinky a ořechy. Paní kuchařky pak rozpálily troubu a za chvíli po pár minutách pečení se celou školou linula vůně jablek a skořice. Někdo štrůdl ochutnal už ve škole, někdo až doma. Jak jsou vaše děti šikovní si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Print Friendly, PDF & Email