Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Ve čtvrtek 9. listopadu se sešly děti z Berušek a Ještěrek spolu se svými rodiči a pozvaly i své malé kamarády ze skupinky Rosničky. Důvodem setkání bylo očekávání příjezdu svatého Martina.

Děti se na tuto událost během předchozích dnů náležitě připravily, vyrobily si lampiony, naučily se píseň o Martinovi, seznámily se s legendou a s jeho poselstvím. Aby se mohly po Martinově vzoru rozdělit se svými bližními, upekly výborné martinské podkovy.

Pak už nic nebránilo tomu, aby všichni společně zazpívali píseň rodičům, společně si na povidlových podkovách pochutnali a s dopomocí rodičů dozdobili lampiony. Berušky si vyzkoušely první veřejné vystoupení, předvedly rytmizaci básničky o Martinovi a jeho koni. Ještěrky s velkou chutí a elánem zahrály dokonce o Martinovi scénku, za kterou sklidily oprávněný potlesk.

Potom už jsme se podělili o světlo do lampionů a vydali se na louku za školou očekávat příjezd svatého Martina. A že se krátké čekání vyplatilo! Nejenže Martin opravdu přijel na nádherně ozdobeném koni, ale ještě měl pro děti nadílku dobrot a ovoce.

Moc bychom chtěli poděkovat všem, kteří nám pomáhali, paním kuchařkám za perníčky, paní starostce za ovoce, paní Kudrnáčové za nádherné překvapení.

Jana Jiráková

Print Friendly, PDF & Email