Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Říjen je za námi a Ještěrky si ho velmi užily. Pojďme se podívat, co všechno stihly. 

Na začátku měsíce se Ještěrky vydaly za oslíky na oslí stezku, která se nachází kousek od naší školky. Paní chovatelka nás hezky přivítala, vysvětlila pravidla, která se musí v blízkosti oslíků dodržovat a rovnou s námi vyrazila do ohrady mezi oslíky. Některé děti se zprvu oslíků bály, ale po chvilce přišly na to, že oslíci jsou přátelští a mazliví. Poté děti oslíky vyčistily, vyčesaly a zjistily, jaký je pohled z oslího sedla. V průběhu se dozvěděly o oslících mnoho nových informací a nakonec je i nakrmily.

Za říjen jsme si také stihli popovídat o zdravé a nezdravé výživě, naučili jsme se třídit odpad, překonali jsme strach ze sjezdu po lavičce, stavěli jsme obrázky ze žaludů a na vycházkách jsme pozorovali, jak nám ten kouzelný podzim čaruje. Krásné výhledy na zbarvené stromy jsme si s dětmi užili i na výpravě, která vedla ze Špice do školky. Správnou cestu hlídaly děti podle žlutých turistických značek a i když někdy na první pohled značky nebyly vidět, tak jsme se naštěstí neztratili a do školky jsme trefili.

Také jsme si povídali o zvířátkách, která žijí v lese. A díky dramatizaci pohádky Boudo, budko si děti vyzkoušely jaké to je, být velkým medvědem Huňáčem nebo malou myškou Hrabalkou.

Na konci měsíce jsme vyrazili do městského divadla v Turnově na představení Staré pověsti české, které děti velmi bavilo. S herci si zazpívaly, zatančily a nakonec jim věnovaly zasloužený potlesk. Také nás neminuly podzimní aktivity jako pouštění draků nebo dlabání dýní. Draky jsme vyrazili pouštět za větrného počasí a i když se jim ze začátku moc létat nechtělo, v rukou dětí vzlétli až do oblak. A naše dýně? Ty zdobí tatobitský přístřešek u obecního úřadu. Tak se na ně nezapomeňte jít podívat!

Print Friendly, PDF & Email