Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Ani jsme se nenadáli a další měsíc za námi. Pojďte se tedy podívat, co Berušky v květnu zažily.

Každé pondělí čekalo na Berušky zdokonalování plaveckých dovedností v rámci plaveckých lekcí v Jičíně. Berušky si plavání moc užívají, jsou jako ryby ve vodě 😊

Také jsme se vypravili na poznávací výlet do Turnova. V Turnově jsme se prošli kolem potoka Stebenky směrem k lyžařskému areálu Struhy a dále až do Bělé u Turnova. Cestou si děti pohrály na dvou hřištích, vyběhly pár okolních kopečků a pozorovaly život kolem potoka. Myslím, že si děti výlet moc užily.

Další výprava byla do Lomnice nad Popelkou. Zde na děti čekala akce s názvem Děti vítají jaro, během které plnily různé úkoly. Ne všechny úkoly byly úplně jednoduché, ale vše nakonec Berušky zvládly a tak si nakonec odvezly i odměnu.

Jedno překvapení na nás čekalo i v Tatobitech, kdy jsme byli pozváni na muzikál Malý král na Bezdězu, který hrají děti z naší základní školy. A stálo to za to. Představení bylo moc vydařené.

Tento měsíc jsme si  povídali s Beruškami o našich domovech, rodinách a maminkách. S tématem maminek se pojil i jejich svátek, na který jsme nezapomněli. Děti si pro své maminky vyrobily překvapení ve formě dárků a také jsme připravili pro všechny maminky společné relaxační odpoledne.

Poslední týden jsme si povídali o Tatobitech, hledali jsme zajímavé a nové informace, procházeli různá zákoutí a poznávali důležitá místa v Tatobitech.

I tento měsíc jsme oslavili dvoje narozeniny. A také jsme se vyfotili v rámci společného focení, abychom měli jednou na co vzpomínat.

A úplně nakonec měsíce jsme oslavili den dětí nanukem v altánu na školní zahradě.

Tento měsíc byl plný zážitků a už se těšíme, co nám přinese ten další.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email