Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Úterý 20. března 2018 byl velký den pro naše Berušky. Díky iniciativě paní učitelky Venduly byly totiž přihlášené na 17. ročník divadelní přehlídky (nejen) turnovských školek Mateřinka 2018. 

O čem že Mateřinka je? Je to představení toho, co se děti ve školce během roku naučily a co si připravily třeba na besídku nebo pro maminky. A nebo jen tak:-) A jelikož naše Berušky po celý rok nezahálí, rozhodly se, že do velkého divadla vyrazí s pohádkou Včelí medvídci, kterou tak krásně zahrály na Vánoční besídce.

Již čtrnáct dní Berušky poctivě cvičily a opakovaly si to, co se naučily na Vánoce. Zkoušely to nejprve ve školce a potom i na sále KD. A šlo jim to pěkně. Takže v úterý ráno jsme sbalili všechny potřebné kulisy a vyrazili jsme do turnovského divadla, kde se Mateřinka uskutečnila. Divadlo Berušky znají, vždyť tam pravidelně jezdí coby diváci. Ale dnes? Dnes si i vyzkoušely, jaké je to stát přímo na jevišti. A jak krásně to je slyšet do sálu, když mluví. A jak pěkně jsou vidět, když tančí.
Nejprve byla na programu zkouška, kde jsme zkoušeli, kdo kde bude stát, jak bude pan osvětlovač pracovat se světly a jak se budeme orientovat v prostoru, který byl Beruškám tak neznámý. Ale všechno jsme úspěšně zvládli a už jsme se těšili na samotné vystoupení před obecenstvem. Ještě se ale museli Berušky nechat nalíčit, to na zkoušce nebylo, a pak už jsme všichni zasedli do hlediště a všichni společně (dnešního bloku se zúčastnily celkem tři školky) jsme Mateřinku zahájili.
A po prvním vystoupení jsme šli na řadu my. Neskromně musím říci, že se nám celé vystoupení opravdu povedlo a Berušky zaslouženě sklidily veliký závěrečný potlesk všech přítomných diváků. Jsme moc rád, že si do hlediště našli cestu i rodiče Berušek a že viděli, co ve školce dokážeme a jak to pak vypadá, když s představením vyjedeme do velkého divadla. Velice mě těšila i pochvala pro paní učitelky i naše Berušky od kmotry celé Mateřinky paní Kordové, i od kapitána Žluté ponorky, která to celé organizuje, pana Tomáše Zakouřila.
Jak jsme celkově na přehlídce dopadli, to se dozvíme do týdne, ale pro mne osobně to není vůbec důležité. Pro mne je důležité to, že do toho daly Berušky všechen svůj um a že si celé odpoledne spolu s paními učitelkami v turnovském divadle krásně užily:-)
Děkuji tímto oběma paním učitelkám i všem našim Beruškám za úžasnou prezentaci naší školky a doufám, že to nebylo naše poslední vystoupení na prknech, které znamenají svět. Od paní učitelek vím, že už na besídku pro maminky chystají něco nového…:-)
Z celé akce budeme mít k dispozici fotografie i video záznam, takže až to budeme mít ve školce, budeme Vás informovat a vše si budete moci ještě jednou prohlédnout. 
Fotografie a video z celé akce si můžete prohlédnout na webu Žluté ponorky zde.

Print Friendly, PDF & Email