Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Milí rodiče, už je to tak. Rok se sešel s rokem a bylo jich víc, až přišlo na chvíli, kdy Vaši malí trpaslíci vyrostli v předškoláky. Už jim schází pouze malý krůček, kdy se z malých trpaslíků stanou skuteční školáci. A věřte, že všichni předškoláci v posledním roce na sobě pilně pracovali, aby nejen Vám, ale hlavně sobě dokázali, že oni to všechno zvládnou. Dnes si to mohli vyzkoušet nanečisto, protože byli pozváni paní učitelkou Milenou Kašovou z první třídy, aby se přišli podívat, co je po prázdninách čeká a nemine. Na začátku hodiny se pozdravili jako opravdoví školáci a potom usedli do lavic. Paní učitelce předvedli, že umí poznat písmenka, že dokážou vymyslet slovo na začínající hlásku, kterou paní učitelka vybrala, že umí vytleskat a správně určit slabiky ve slově, že dokáží napočítat s velkou jistotou do deseti, že i přičítání a odčítání pro ně bude hračka a v neposlední řadě, že dokážou rozpoznat a správně pojmenovat geometrické tvary. Byli velice šikovní a vše společně zakončili písničkou.

Je spousta důležitých kroků v životě našich dětí a vstup do první třídy je jedním z nich, a přestože mnohým maminkám se prvního září budou hnát do očí slzičky z toho, jak to všechno rychle uteklo a budou vzpomínat na ty malé vánočky, které si nesla ještě nedávno z porodnice domů, věřte že tyhle děti se neztratí a společně vytvoří perfektní kamarádskou třídu.

Všem jim přejeme, aby vše zvládli s úsměvem, a kdyby přece jenom někdy ten malý mráček přišel, víme a poznali jsme za ty roky, že každý z nich má za sebou tu maminku, která je pohladí, obejme, zažene chmury a tatínek? Přidrží u toho počítání a nebo psaní trošku déle, aby se vše zdařilo, tak jak má. I za to Vám rodičům děkujeme, že jste fungovali a fungujete tak, aby jste vaše děti posunovaly dopředu 😉. Děkujeme

 

Print Friendly, PDF & Email