Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

První měsíc v novém roce utekl jako voda. Leden si Ještěrky velmi užily. 

Na začátku měsíce jsme vyrazili na tří královou obchůzku po Tatobitech, oslavili jsme narozeniny Barborky a Nelinky a také jsme si pohráli s dárky, které nám do školky přinesl Jéžíšek. Naučili jsme se ovládat digitální mikroskop, pod kterým jsme prozkoumali pastelky, hračky a různé materiály, které pod mikroskopem vypadaly velmi zajímavě. Dokázali jsme naprogramovat i beebota, aby dojel tam, kam chceme. Stihli jsme toho tolik – cvičili jsme, zpívali, hráli různé hry, vyzkoušeli jsme si různé výtvarné postupy a dokonce si děti sešily i svůj vlastní sešit.

Za leden jsme absolvovali dvě lekce bruslení v Lomnici nad Popelkou a u dětí byly vidět velké pokroky. Také jsme se dočkali sněhové nadílky, ve které jsme si pořádně vyhráli. Stavěli jsme sněhuláky, bobovali jsme, sledovali jsme stopy zvířat, dělali jsme andělíčky a malovali jsme do sněhu obrázky.

Tento měsíc jsme se toho také spoustu naučili. Seznámili jsme se se zimními sporty, také už umíme jména některých ptáčků, dokážeme poznat dopravní značky a hodně jsme si povídali o emocích. Poslední týden jsme si hráli na různá povolání a učili se, že bez práce nejsou koláče.

Sníh nám zatím drží, takže sněhové hrátky pokračují a my už se těšíme, co nám přinese měsíc únor.

Print Friendly, PDF & Email