Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Ve čtvrtek 2. března se Berušky i Ještěrky vypravily do Turnova, protože nás paní knihovnice Eva Kordová pozvala na návštěvu Městské knihovny Antonína Marka.

Tolik knížek a dalších zajímavých věcí pohromadě většina z nás ještě neviděla, a tak nám chvíli trvalo, než jsme se dokázali soustředit na loutkovou pohádku o Kašpárkovi a Černokněžníkovi.

Potom jsme se rozdělili do tří skupin a prohlíželi si vagónky s krásnými knížkami, o kterých jsme si pak  povídali. Společně jsme hledali odpovědi na pohádkové hádanky a naučili se básničku přivolávající pohádku. Naučili jsme se jí dobře, protože za odměnu nám skutečně paní knihovnice pohádku přečetla. V rámci projektu BOOKSTART pak každý z nás dostal oranžový batůžek s knížkami a pexesem.

Čas v knihovně uběhl tak rychle, že nám potom zbyla už jen chvilka na proběhnutí a protažení na hřišti v parku. Však jsme kvůli tomu málem nestihli autobus. Ještě že má paní učitelka rychlé nohy a pan řidič dobré srdce. Počkal na nás a my jsme se tak vrátili včas na oběd.

Print Friendly, PDF & Email