Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Na svatého Martina bývá bílá peřina. S těmi to slovy jsme se s Beruškami a jejich rodiči v pátek odpoledne vydali lampionovým průvodem. Přestože nás cestou neprovázela ani jedna sněhová vločka, přichystal si pro nás Martin stříbrné podkovy, které nás dovedly až do nedalekého lomu Slavka.

Zde jsme všichni netrpělivě čekali na svatého Martina, zda-li opravdu přijede a prozradí nám, kolik bílých sněhových vloček si pro letošní zimu připravil. Čekání nám zkrátil děda Fausto, který pro nás připravil výborné pečené kaštany přímo na ohni. Zanedlouho byl opravdu slyšet zvuk stříbrných podkoviček a zakrátko na to i vidět červený plášť svatého Martina. Bohužel nám Martin moc sněhu neslíbil, prý s letošními sněhovými zásobami to není žádná sláva 😔, ale bude se moc snažit, abychom se alespoň jednou za zimu mohli pořádně zkoulovat 😉. Potom jsme se už s Martinem rozloučili a popřáli mu šťastnou cestu 🙂.

Tímto bych ráda poděkovala všem, kteří nám pomohli lampionový průvod za svatým Martinem uspořádat a také těm, kteří přišli svatého Martina pozdravit… děkuji 🙂…

Print Friendly, PDF & Email