Masarykova základní škola a mateřská škola Tatobity, příspěvková organizace

Ve čtvrtek 10. října jsme vyrazili na výlet. Organizátorem celé akce byla Obec Tatobity, které touto cestou moc děkujeme, že jsme měli možnost zúčastnit se této akce. Cílem nám byla Protržená přehrada a výrobna hraček – Detoa Albrechtice.

Brzy ráno jsme se sešli u obecního úřadu a spolu s dalšími spoluobčany jsme vyrazili na celodenní výlet. Ač nám počasí moc nepřálo, ukázalo se, že jsme nakonec měli velké štěstí. Prvním velkým cílem nám byla Protržená přehrada nedaleko Desné. V roce 1916 zde došlo k velké tragédii, neboť přehrada nevydržela tlak vody, protrhla se a zatopila nedalekou Desnou. Po sto letech došlo k rekonstrukci celé oblasti a Protržená přehrada každoročně přivítá na 100 000 návštěvníků. Po prohlídce celého komplexu jsme se přesunuli do výrobny hraček – Detoa (dříve TOFA) Albrechtice. Byla pro nás připravena nejen prohlídka celé továrny, ale i dílnička, kde si děti vyrobily hračky na památku.

Ještě jednou moc děkujeme Obci Tatobity za to, že jsme mohli společně prožít pěkný den, dozvědět se něco o historii a vyzkoušet si, jaké to je s hračkami nejen si hrát, ale i je vyrábět😀🙌

Print Friendly, PDF & Email